Skip to main content

Grunnarbeidene er i gang på Fagskolen i Agder og Grimstad tannklinikk. Byggetiden er halvannet år.

– Dette skal bli en god læringsarena for studenter som skal ta høyere yrkesfaglig utdanning i Agder. Vi ligger veldig sentralt i Agder og i Grimstad, så det er jeg veldig fornøyd med, sier rektor ved Fagskolen i Agder Gunnbjørg Tveiten Engehagen.
Det nye bygget skal stå ferdig våren 2022, og tas i bruk til skolestart i august samme år. Det skal også huse Grimstad tannklinikk. Klinikksjef Rune Bjørklund ser fram til det:
–  Vi har vært trangbodd der vi er nå, så det blir veldig bra å flytte inn i de nye lokalene. Nå kommer vi inn i lokaler som ser ut slik moderne tannklinikker skal se ut.

Produserer mer strøm enn det forbruker

Det nye bygget skal inneholde godt over 6000 kvadratmeter undervisningslokaler og 800 kvadratmeter med 13 behandlingsrom for tannklinikken. Bygget skal bli et plusshus, hvilket vil si at det produserer mer strøm enn det forbruker. Dette gjøres ved å ha solcellepaneler på de fleste takarealene.

– Vi kommer til å ha 60 personer i arbeid her på det meste, sier prosjektleder Jon Terje Midtbø i BRG Entreprenør, som bygger den nye fagskolen og tannklinikken.

Fossilfri byggeplass

På den nye byggeplassen skal det være fossilfritt, det vil si at alle maskiner enten skal gå på strøm eller på biodiesel. Det mener Midtbø er fornuftig:
– Det er bra at Agder fylkeskommune stiller krav til oss entreprenører. Det skjerper oss alle. Det brukes blant annet en ny hybrid gravemaskin i full størrelse på byggeplassen, forteller Midtbø.

Sentral beliggenhet

– Vi hadde 3-4 tomtealternativer vi så på, og falt ned på denne. Den har en unik beliggenhet i forhold til universitetet og andre sentrale knutepunkt i Grimstad, sier Agder fylkeskommunes prosjektleder Geir Gjeruldsen.

Bygget skal etter planen være ferdig våren 2022.

Les mer om Fagskolen i Agder og Grimstad tannklinikk på denne siden.

Fagskolen Grimstad

BOOK EN TID ONLINE