Skip to main content


Nu står den färdig – förskolan Hoppet! och i Januari flyttar barnen in!

Glädjen och stoltheten var stor när förskolan på Backa kyrkogata, den första i innovationsprogrammet Hoppet, överlämnades till förskoleförvaltningen i Göteborg i fredags den 10 december, på självaste nobeldagen. En passande dag då projektet i allra högsta grad bjuder på innovativa lösningar inom många områden!

Bygget av förskolan är dessutom ett projekt som markerar Göteborgs 400-årsjubileum. För att lyfta fram det, hade jubileumsorganisationens chef Therese Brusberg bjudits in.

– Det är ju nästan som att vi backar 400 år i material och sätt att bygga, med stampad lera, och ändå är det framtiden för att bygga så fossilfritt och klimatneutralt som möjligt, tog hon som exempel. Therese Brusberg överlämnade en rejäl fasadplakett, en tung skiva björk med jubileumssigillet inbränt, som ska påminna om att förskolan är en del av stadens 400-årsfirande.

Lina Cavallin, områdeschef byggprojektledning, talade om att LF som byggherre förstärkt sin branschledande ställning i innovationsförmåga och hoppas på fler initiativ från branschen.

– Vi har inte bara pratat om att göra det, utan vi gjorde det faktiskt – för att visa att det går!

Besökarna bjöds på äppelmust och pepparkakor, och fick – i strumplästen utforska förskolan på korkmattor, trappor i kubb och helt naturliga träpaneler.

Arkitekten Andreas Lebisch från Link arkitektur, imponerades över rymden i förskolan.

– När det nu är färdigt så inser man hur stort det är. Det känns helt fantastiskt och intresset för Hoppet är stort, det talas väldigt mycket om Hoppet i Stockholm och de sneglar på hur vi gjort här i Göteborg.

 

 

Therese Brusberg, chef för jubileumsorganisationen, med den stora fasadplakett i massiv björk som hon överlämnade till förskolans rektor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hopp, hopp, hurra! för förskolan Hoppet!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotograf: Hannah Björk.

Hoppet nu flyttar verksamheten in
Hoppet nu flyttar verksamheten in
Hoppet nu flyttar verksamheten in

BOOK EN TID ONLINE