Skip to main content

Børne- og Ungeunivers på Stigsborg bliver noget ganske særligt

Opførelsen af det nye Børne- og Ungeunivers på Stigsborg bliver noget ganske særligt. Genbrugsmaterialer kommer til at spille en stor rolle i byggeriet, og derudover arbejdes der på at skabe belysning på toppen, der skal markere skolen som et vartegn for bydelen.

I artiklen herunder kan du læse om, hvordan bygningen på fem etager kommer til at rumme mere end Børne- og Ungeuniverset, men også idrætsfaciliteter og bydelshus i ét.

Det er et bydelshus, det er ikke kun en skole. Det er derfor, at den er designet som den er.  Det er en intelligent bygning, som ikke bare lukkes ned og står ubrugt hen efter klokken 16. Det vil jo være en dårlig udnyttelse, siger by og landskabsrådmand Jan Nymark Thaysen (V).

Han fortsætter.

Det er derfor, at der er flere muligheder for at tilgå bygningen alt efter, hvilken funktion man skal ind til.  Det har været et gennemgående greb i konstruktionen af den.

Børne- og Ungeuniverset er med som case i S2C-projektet og der er lagt op til, at det bliver en driftsvenlig bygning, baseret på bæredygtighed og cirkulær økonomi, med lavt energiforbrug og CO2-udledning i både anlægs- og driftsfasen.

Læs hele artiklen om Stigsborg Børne- og Ungeunivers her

BOOK EN TID ONLINE