Skip to main content

Bæredygtigt byggeri - sådan kommer vi videre (modul 7)

I efteråret afholdt vi vores kursusrække ”Bæredygtigt byggeri: fra tanke til handling”. Nu står vi klar med et afsluttende syvende modul, som skal sætte nogle flere ord på handlingerne. Samtidig vil vi gerne styrke vores fælles netværk, som vi lagde grunden til under kurserne.

Kort fortalt vil vi introducere jer for nogle nye redskaber, som I kan bruge på jeres videre færd indenfor bæredygtigt byggeri. Derudover vil vi gerne vise jer nogle af vores egne eksempler, hvor vi har afprøvet noget nyt, og vi vil tage snakken med jer omkring udfordringer, muligheder og jeres erfaringer indenfor emnet.

Vi inviterer jer til Hjørring onsdag den 27. april. Arrangementet finder sted på Vendsyssel Teater, Banegårdspladsen 4, 9800 Hjørring fra kl. 12 til kl.16/16.30 

Arrangementet er gratis.

Tilmeldingsfristen er d. 20. april

Program

Kl. 12 Ankomst og frokost
Kl. 12.30 Velkomst
Værktøjer, der hjælper os hen ad vejen

Peter Berg (Innovatum)
Vores projektpartner i Sverige har udviklet denne fine guide for ”Klimaeffektive konstruktioner”. Her går vi ind i dybden med en tydelig koordinering og kravstilling af klimaeffektive bygninger i hele byggeprocessen.

Hanna Ljungsted (Miljøingeniør, Gøteborg Stad)
I videreførelsen af det første oplæg hører vi om, hvordan guiden blev brugt i praksis for at træffe mere bæredygtige beslutninger i vores byggeprocesser. Konkret handler det om den nye bæredygtige børnehave ”Hoppet” i Gøteborg.

Walk and Talk: de gode eksempler

Andreas Andreasen (Bygherrerådgiver, Hjørring Kommune)
Vi tager en tur til Amtmandstoften, hvor vi har udskiftet facadeparti med genbrugsvinduer. Hør mere om, hvor vinduerne kommer fra, hvordan vi har løst udfordringer ift. indbygning og forsikring, og om det overhoved kan svare sig (økonomisk og miljømæssigt) at bruge genbrugsvinduer.

Jesper Heuck (Servicechef, Hjørring Kommune)
Vores tur fører os videre til vores inventarbørs. I får et indblik i hvorfor og hvordan inventarbørsen opståede i første omgang og, hvilke muligheder den byder på. Som alle nye ting har også vores inventarbørs sine udfordringer, hør hvad det er og, hvordan vi prøver at håndtere dem.

Netværkscafé
Udstyret med kaffe og kage får I muligheden for at tage snakken med hinanden. Det kunne bl.a. være noget I selv har afprøvet, noget I er udfordret med eller noget helt andet.

Kl. 15.35 Afslutning/farvel
Bonusoplæg for dem, der har lidt mere tid

Walk and talk: de gode eksempler – Bæredygtigt byggeplads

Maj-Britt Wærn-Jensen (Bygherrerådgiver, Hjørring Kommune)
I vores nye børnehave er vi,  i tæt samarbejde med vores miljøsagsbehandler, entreprenøren og affaldsmodtageren,  i gang ved at afprøve nogle nye tiltag til at minimere byggeaffald, der ryger til forbrænding. Derudover er en bæredygtig byggeplads en af vores nye fokusområder, når vi snakker bæredygtigt byggeri. Kom og hør, hvad vi ellers har planlagt at gøre i fremtiden.

Kl. 16.30 Tilbage på teateret og tak for i dag

Netværksmøde

Hvis I er nysgerrige i at lære mere omkring de gode eksempler i byggebranchen og samtidig høre, hvordan I selv kan komme videre, så tilmeld jer dette møde.

KUN FOR OFFENTLIGE ANSATTE.

Arrangør

Hjørring Kommune
Jana Fleischer
Projektmedarbejder Bæredygtighed
jana.fleischer@hjoerring.dk

Tid

27.04.2022

Kl. 12.00 – 16.30

Sted

Vendsyssel Teater
Banegårdspladsen 4
9800 Hjørring

BOOK EN TID ONLINE